Welke toiletartikelen mogen mee in je handbagage

Wanneer je op reis gaat neem je altijd het liefst je eigen toiletartikelen mee. Zo heb je al jouw favoriete producten bij de hand, ook wanneer je in een vreemd land bent. Vlieg je alleen met handbagage? Dan zijn er een aantal richtlijnen aan de toiletartikelen die je mee mag nemen. Dit heeft te maken met vloeistoffen. Het is daarom handig om deze regels van tevoren te bekijken voordat je jouw koffer inpakt.

Handig om te doen met handbagage toiletartikelen:

Het kan namelijk voorkomen dat wanneer je je niet aan deze regels houdt, je jouw toiletartikelen weg moet gooien. Het zou zonde zijn als je hierdoor jouw dure luxe parfum weg moet gooien. Dit geldt uiteraard niet voor items die je na de douane hebt gekocht. Het gaat puur om de artikelen die je van huis hebt meegenomen in je handbagage. Door je goed in te lezen ga je goed voorbereid op reis en weet je zeker dat je ook alles mee mag nemen naar het land van bestemming. Om snel door de security te komen is het verstandig om jouw tasje met je verzorgingsproducten alvast uit je koffer te halen zodat je deze direct op de band kunt leggen. Je kunt het tasje bijvoorbeeld in je handtas of rugtas doen. Dit scheelt je een hoop tijd en moeite op het vliegveld.

toiletartikelen handbagage douane security

Verpak je toiletartikelen op de juiste manier

Naast dat er regels zijn verbonden aan de hoeveelheid vloeistoffen die je mee mag nemen, dien je jouw verzorgingsproducten ook op de juiste manier in te pakken en te vervoeren. Het liefst worden de artikelen in een klein tasje gedaan die goed dichtgemaakt kan worden. In veel gevallen zijn dit doorzichtige plastic tasjes met een ziplock sluiting. Deze sluiting is stevig en zal niet zomaar opengaan tijdens de reis. Doordat de tasjes van plastic zijn zullen andere spullen niet vies of nat worden wanneer de producten eventueel zouden gaan lekken. Ook voor jezelf is het fijn dat je alle vloeistoffen bij elkaar hebt zodat je je tijdens de reis niet druk hoeft te maken over lekkende producten. Dit scheelt ook weer tijd tijdens het uitruimen van je koffer wanneer je jouw bestemming hebt bereikt. Nu je weet hoe je de toiletartikelen moet verpakken, gaan we kijken naar welke hoeveelheden je mee mag nemen en hoeveel zakjes je per persoon mee mag nemen.

Kijk goed naar het aantal milliliters per product

Wanneer je vloeistoffen mee wilt nemen met het vliegtuig dien je er rekening mee te houden dat dit niet meer mag zijn dan 100 milliliter per product. Dit geld echter alleen voor verzorgingsproducten en niet voor medicijnen of babyvoeding. Nu kun je zelf kleine reisflacons kopen en jouw favoriete shampoo of douchegel hierin overgieten, of je kunt mini's kopen bij de drogist. Vaak betaal je wel meer geld voor mini's, waardoor het voordeliger is om de producten over te gieten in reisflesjes. Kijk hierbij wel goed naar het aantal milliliter dat staat aangegeven op de verpakking. Je kunt dan zelf de flesjes voorzien van een sticker zodat je precies weet welk product er in welk flesje zit. Wanneer je kleine reisflacons koopt krijg je hier vaak ook een reistasje bijgeleverd. Het formaat van het reistasje is dan ook groot genoeg. Al jouw toiletartikelen dienen hierin te passen. Je tandpasta, deo, shampoo, conditioner, vloeibare make-up, douchegel en parfum dienen allemaal in het plastic tasje te worden opgeborgen. 

vloeistoffen toiletartikelen meenemen handbagage

Ga goed voorbereid op reis

Tijdens je vakantie wil je het liefst gebruik blijven maken van je eigen vertrouwde artikelen. Gelukkig kun je deze artikelen meenemen, mits je deze overgiet in een reisflacon of het product als mini kunt kopen. Wil je meer producten meenemen op reis? Dan kun je ervoor kiezen om een grote koffer in te checken. Wanneer je vlieg met alleen handbagage dien je je te houden aan de regels voor vloeistoffen. Het voordeel aan een plastic tasje voor je toiletartikelen is dat je alles overzichtelijk bij elkaar kunt houden. De inhoud van het zakje mag bij elkaar niet meer dan 1 liter zijn. Ieder persoon mag één zakje meenemen van 1 liter. Wil je zelf nou meer meenemen maar heeft jouw reisgenoot nog extra ruimte over? Dan kun je altijd de inhoud over de twee zakjes verdelen. Zo kun je toch alles meenemen op reis. Bovendien kan je een telefoontasje meenemen waar je toch nog iets extra's in kan doen. Houd er rekening mee dat dezelfde regels geld op de terugweg. Het kan verleidelijk zijn om extra artikelen te kopen op reis. Kijk eerst of je deze items ook weer mee terug kunt nemen naar Nederland. 

DON'T CRY, BUY A BAG & GET OVER IT.

Vilix The Label