Mansur Gavriel: De Modernisering van Klassieke Handtassen

Een onverwachte ontmoeting

Stel je voor, je loopt rond op een kunstexpositie. Je bewondert de kleurrijke schilderijen en intrigerende beeldhouwwerken om je heen. Terwijl je verder loopt, raak je in gesprek met iemand die ook een diepe passie voor mode deelt. Het gesprek is levendig en vol inspiratie. De gemeenschappelijke interesse leidt tot het delen van ideeën en visies op mode en design.

Het zaadje van een idee

Al snel groeit het idee om samen een merk te starten dat draait om eenvoudige, maar elegante ontwerpen. Dit merk zou de essentie van stijl en functionaliteit moeten vangen, zonder concessies te doen aan kwaliteit of stijl. De gesprekken vloeien natuurlijk en zonder moeite ontstaan er talloze creatieve concepten en plannen.

De start van een avontuur

Dit is precies hoe Rachel Mansur en Floriana Gavriel hun avontuur begonnen. Twee vrouwen met verschillende achtergronden, maar met een gedeelde visie en passie voor mode. Rachel, opgegroeid in Los Angeles en Floriana, afkomstig uit Duitsland, vonden elkaar in hun liefde voor tijdloze en verfijnde ontwerpen. Hun ontmoeting zou de modewereld voorgoed veranderen.

Van idee naar realiteit

De visie van Rachel en Floriana ging verder dan alleen het ontwerpen van mooie tassen. Ze wilden iets creëren dat zowel functioneel als elegant was, iets dat de tand des tijds zou doorstaan en geliefd zou blijven bij hun klanten. Dit streven naar perfectie en eenvoud leidde tot de oprichting van hun merk, Mansur Gavriel.

Inspiratie en motivatie

Het verhaal van Rachel en Floriana is een bewijs van wat er mogelijk is wanneer passie en talent samenkomen. Hun gedeelde liefde voor kunst en design, gecombineerd met hun vastberadenheid om iets unieks te creëren, heeft geleid tot een merk dat wereldwijd wordt erkend en bewonderd.

De oorsprong van Mansur Gavriel

Rachel Mansur groeide op in het zonnige Los Angeles. Van jongs af aan was ze omringd door kunst en creativiteit. Deze omgeving voedde haar passie voor mode en textiel. Na haar middelbare school besloot Rachel haar talenten verder te ontwikkelen en ging ze studeren aan de prestigieuze Rhode Island School of Design, waar ze haar liefde voor textiel nog verder kon verdiepen.

Europese invloeden

Floriana Gavriel, daarentegen, bracht haar jeugd door in Duitsland. Geïnspireerd door de rijke Europese mode geschiedenis, koos zij ook voor een carrière in de mode. Floriana studeerde mode ontwerp aan de Universiteit voor de Kunsten in Bremen, waar ze haar unieke stijl en visie verder vorm gaf. Haar opleiding in Bremen gaf haar de tools om haar creatieve ideeën om te zetten in tastbare ontwerpen.

Een bijzondere ontmoeting

Het lot bracht Rachel en Floriana samen in 2010 tijdens een concert van The xx in Los Angeles. Deze toevallige ontmoeting bleek het begin van een vruchtbare samenwerking. Terwijl ze genoten van de muziek, ontdekten ze al snel hun gedeelde passie voor mode en design. Dit leidde tot lange gesprekken en de beslissing om hun talenten te bundelen en samen iets nieuws te creëren.


Verhuizing naar de grote stad

In 2012 maakten Rachel Mansur en Floriana Gavriel de gedurfde stap om naar New York te verhuizen. Ze lieten hun oude levens achter om hun droom na te jagen: het opzetten van hun eigen modemerk. De bruisende energie van New York bood het perfecte decor voor hun creatieve aspiraties.

Eerste stappen in de modewereld

De eerste collectie van Mansur Gavriel werd gelanceerd in 2013. Deze collectie bestond uit twee eenvoudige, maar verfijnde ontwerpen: de iconische bucket bag en een minimalistische tote. Deze tassen vielen meteen op door hun strakke lijnen en tijdloze stijl, kenmerken die het merk al snel beroemd maakten.

Een balans tussen luxe en toegankelijkheid

Rachel en Floriana hadden een duidelijke visie voor hun merk. Ze wilden tassen creëren die luxe uitstraalden, maar tegelijkertijd betaalbaar waren voor een breder publiek. Door het gebruik van hoogwaardige materialen en vakmanschap wisten ze deze balans perfect te vinden, wat hun tassen al snel populair maakte bij modekenners en alledaagse gebruikers.

Het succes van de bucket bag

De bucket bag werd een ware sensatie en zette Mansur Gavriel direct op de kaart in de modewereld. Dit eenvoudige, maar elegante ontwerp werd al snel een favoriet onder invloedrijke bloggers en modejournalisten, wat zorgde voor een explosieve groei in populariteit en vraag naar hun producten.

Vilix Mansur Gavriel Bucket Bag

(Bron: Hollywood Reporter)

Uitdagingen en doorzettingsvermogen

Ondanks de snelle populariteit was de weg naar succes niet zonder uitdagingen. Rachel en Floriana moesten hard werken om de productie bij te houden en aan de hoge verwachtingen van hun klanten te voldoen. Hun doorzettingsvermogen en vastberadenheid om kwaliteit te leveren, speelden een grote rol in hun voortdurende succes.

Respect voor traditie

Mansur Gavriel heeft altijd een diepe waardering gehad voor traditioneel vakmanschap. Dit blijkt uit hun keuze voor plantaardig gelooid leer, afkomstig uit Italië. Het leer wordt geproduceerd door een Toscaanse looierij die al generaties lang in bedrijf is. Deze looierij staat bekend om zijn ambachtelijke technieken en hoogwaardige materialen, wat bijdraagt aan de duurzaamheid en de unieke uitstraling van de tassen.

Kwaliteit boven kwantiteit

Een van de kernwaarden van Mansur Gavriel is het streven naar uitmuntende kwaliteit. Elk stuk leer wordt zorgvuldig geselecteerd en behandeld om ervoor te zorgen dat het voldoet aan de hoogste normen. Dit proces garandeert niet alleen een prachtig eindproduct, maar ook een tas die met de tijd alleen maar mooier wordt. Deze toewijding aan kwaliteit is wat de tassen van Mansur Gavriel zo geliefd maakt bij hun klanten.

Duurzame keuzes

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in de filosofie van Mansur Gavriel. Door te kiezen voor plantaardig gelooid leer, verminderen ze de impact op het milieu. Deze traditionele looi methode gebruikt natuurlijke tannines uit boomschors, bladeren en andere plantaardige bronnen, in plaats van schadelijke chemicaliën. Dit maakt het leer niet alleen milieuvriendelijker, maar ook biologisch afbreekbaar.

Tijdloze elegantie

Het plantaardig gelooide leer geeft de tassen van Mansur Gavriel een tijdloze elegantie. Het leer ontwikkelt na verloop van tijd een unieke patina, waardoor elke tas een eigen karakter krijgt. Dit maakt de tassen niet alleen een mode-accessoire, maar ook een investering die jarenlang meegaat en steeds mooier wordt met de tijd.

Lokale productie

Door samen te werken met lokale Italiaanse ambachtslieden, ondersteunt Mansur Gavriel niet alleen traditionele technieken, maar ook de lokale economie. Deze samenwerkingen zorgen ervoor dat de productie ethisch verloopt en dat elke tas met zorg en aandacht wordt gemaakt. Dit sluit aan bij hun streven om mode te creëren die zowel mooi als verantwoord is.

Vilix tasjes en Mansur Gavriel

Vilix Mansur Gavriel Liva Tasje

Liva telefoontasje - zwart

Specificaties:

 • Afmetingen: 10 cm x 17 cm x 5 cm
 • Kleur: Zwart
 • Prijs: €49,95
 • Materiaal: Hoogwaardig PU-leer
 • Bijzonderheden: Verstelbare schouderriem, meerdere vakken

Stijl en functionaliteit

Het Liva telefoontasje straalt dezelfde eenvoud en verfijning uit als de ontwerpen van Mansur Gavriel. Dit tasje is niet alleen praktisch door zijn compacte formaat, maar ook stijlvol door het gebruik van hoogwaardig PU-leer. De verstelbare schouderriem en meerdere vakken maken het een veelzijdig accessoire dat perfect past bij de minimalistische stijl waar Mansur Gavriel om bekend staat. Rachel Mansur en Floriana Gavriel zouden dit tasje zelf dragen vanwege de functionele indeling en het tijdloze ontwerp dat naadloos aansluit bij hun eigen ontwerpen.

Vilix Mansur Gavriel Mila Tasje

Mila tasje

Specificaties:

 • Afmetingen: 20 cm x 13 cm x 6 cm
 • Kleuren: Zwart, Bruin
 • Prijs: €69,95
 • Materiaal: Veganistisch leer
 • Bijzonderheden: Verstelbare schouderriem, meerdere opbergvakken

Stijl en functionaliteit

Het Mila tasje biedt een perfecte balans tussen stijl en functionaliteit, vergelijkbaar met de tijdloze elegantie van Mansur Gavriel’s ontwerpen. Het gebruik van veganistisch leer benadrukt duurzaamheid en ethiek, waarden die Rachel en Floriana ook hoog in het vaandel hebben staan. De verstelbare schouderriem en ruime opbergvakken maken dit tasje ideaal voor dagelijks gebruik. Het Mila tasje zou door Rachel en Floriana zelf gedragen worden vanwege de stijlvolle eenvoud en de ethische materialen die in lijn liggen met hun eigen filosofie.

Vilix Mansur Gavriel Mace Tasje

Mace tasje

Specificaties:

 • Afmetingen: 15 cm x 20 cm x 7 cm
 • Kleuren: Zwart, Groen, Beige
 • Prijs: €59,95
 • Materiaal: Veganistisch PU-leer
 • Bijzonderheden: Verstelbare en afneembare schouderriem, hoofdvak met ritssluiting

Stijl en functionaliteit

Het Mace tasje combineert compactheid met een stijlvolle uitstraling, waardoor het perfect aansluit bij de ontwerpfilosofie van Mansur Gavriel. Het gebruik van veganistisch PU-leer en de aandacht voor detail reflecteren de kwaliteit en duurzaamheid die ook centraal staan in de collecties van Rachel en Floriana. De strakke lijnen en het eenvoudige ontwerp maken dit tasje een veelzijdige keuze voor elke gelegenheid. Rachel en Floriana zouden dit tasje zelf dragen vanwege de compacte elegantie en de functionele indeling die hun eigen stijl perfect weerspiegelt.

Leuk om te weten

Iconische invloeden: Rachel Mansur en Floriana Gavriel laten zich vaak inspireren door abstracte kunst en minimalistische architectuur. Denk aan de abstracte schilderijen van Mark Rothko, die bekend staan om hun eenvoudige vormen en diepe kleuren. Deze invloeden zijn terug te zien in de strakke lijnen en gedurfde kleurkeuzes van hun tassen.

Oorspronkelijke ontwerpen: Wist je dat de eerste ontwerpen van Mansur Gavriel met de hand werden gemaakt door Rachel en Floriana zelf? Voordat ze een producent vonden, maakten ze prototypes van hun iconische bucket bag in hun eigen appartementen in New York. Dit handwerk zorgde ervoor dat ze elk detail konden perfectioneren voordat de tas op de markt kwam.

Een verrassende samenwerking: In 2017 ging Mansur Gavriel een unieke samenwerking aan met het Finse designhuis Marimekko. Deze samenwerking bracht een lijn van tassen voort die Marimekko’s kenmerkende gedurfde patronen combineerde met de minimalistische stijl van Mansur Gavriel. Dit was een creatieve uitwisseling die veel aandacht trok in de modewereld.

Bekroond succes: Naast het winnen van de CFDA/Vogue Fashion Fund Award, werd Mansur Gavriel ook genomineerd voor de Accessory Designer of the Year Award bij de CFDA Fashion Awards in 2015 en 2016. Deze erkenningen bevestigden hun impact en succes in de mode-industrie.

Probeer een Vilix tasje

Als je de verfijnde stijl en hoogwaardige materialen van Mansur Gavriel waardeert, zul je ook genieten van de Vilix tasjes. Elk tasje, zoals het Liva tasje, Mila tasje en Mace tasje, biedt een combinatie van praktische bruikbaarheid en elegantie. Voeg vandaag nog een vleugje stijl toe aan je dagelijkse look met een telefoontasje en ervaar zelf de perfecte balans tussen functionaliteit en design. Ontdek de collectie en kies het tasje dat het beste bij jouw unieke stijl past.

DON'T CRY, BUY A BAG & GET OVER IT.

Vilix The Label