Hoger of juist lager? Zo draag jij je crossbody tasje

Een zoektocht naar de perfecte tas

Je hebt een drukke dag voor de boeg. Je begint met werk, hebt daarna een lunchafspraak, gaat snel nog even boodschappen doen en eindigt de dag met een borrel met vrienden. Het laatste wat je wilt, is een zware, onhandige tas meeslepen. Wat je nodig hebt, is een compacte, stijlvolle oplossing die je essentials gemakkelijk toegankelijk houdt zonder in de weg te zitten. 

Handsfree gemak voor de moderne vrouw

Crossbody tasjes bieden de perfecte combinatie van stijl en functionaliteit. Het handsfree ontwerp maakt het mogelijk om je handen vrij te houden, of je nu boodschappen doet, naar werk fietst of geniet van een festival. Dit type tas zorgt voor een comfortabele en veilige manier om je spullen bij je te dragen, zonder de beperkingen van een traditionele handtas.

De basis van het crossbody tasje

Wat maakt een crossbody tasje uniek?

Een crossbody tasje heeft een lange band waarmee je het tasje over je lichaam kunt dragen, van één schouder naar de tegenovergestelde heup. Dit zorgt voor een comfortabele en veilige manier om je spullen mee te nemen, terwijl je tegelijkertijd je handen vrij hebt. De veelzijdigheid en het gemak van een crossbody tasje maken het een favoriet accessoire voor veel mensen.

Vilix nl Compact Tasje Met Rits

Hoger draagstijl: voor een moderne en gedurfde look

Hoog en dichtbij

Het dragen van je crossbody tasje hoog op je lichaam, bijvoorbeeld vlak onder je borst, is een populaire stijl bij modebewuste mensen. Deze stijl geeft een edgy en moderne flair aan je outfit, vooral wanneer je kiest voor een opvallende kleur of een uniek ontwerp. Het tasje dichtbij je lichaam houden zorgt niet alleen voor een veilige plek voor je spullen, maar maakt het ook gemakkelijk om snel iets te pakken zonder veel moeite.

Veilig en praktisch: het Olivia tasje

Het Olivia tasje is een perfect voorbeeld van een crossbody tasje dat zowel veilig als stijlvol is. Dit tasje, verkrijgbaar in 14 kleuren, is gemaakt van hoogwaardig vegan leer en biedt voldoende ruimte voor je telefoon, sleutels en andere essentials. Het dragen van dit tasje hoog op je lichaam, bijvoorbeeld vlak onder je borst, creëert een moderne look die goed werkt met casual en streetwear outfits.

Mode-inspiratie

Kijk naar mode-influencers en celebrities voor inspiratie over hoe je een hoog gedragen crossbody tasje kunt stijlen. Combineer het met een oversized jas en sneakers voor een casual streetwear look, of draag het over een jurk voor een onverwachte twist. De mogelijkheden zijn eindeloos, en het hoog dragen van je tasje geeft je outfit direct een trendy update.

Vilix Liva Tasje

Lagere draagstijl: voor een relaxte en praktische look

Comfort rond de heupen

Het dragen van je crossbody tasje laag, rond je heupen of taille, biedt een meer ontspannen en praktische benadering. Dit is vooral handig tijdens reizen, festivals of dagelijkse bezigheden waarbij je veel moet bewegen. Het verlaagt ook de druk op je schouders, wat comfortabeler kan zijn bij langdurig dragen. Een laag gedragen tasje past perfect bij een casual outfit en geeft een nonchalante uitstraling.

Toegankelijkheid en gemak: het Liva tasje

Het Liva telefoontasje is ideaal om laag, rond je heupen of taille te dragen. Dit tasje biedt een meer ontspannen en praktische benadering, vooral handig tijdens reizen, festivals of dagelijkse bezigheden waarbij je veel moet bewegen. Het verlaagt de druk op je schouders, wat comfortabeler kan zijn bij langdurig dragen. Het stevige vegan leer zorgt ervoor dat je spullen goed beschermd zijn.

Stijlvolle combinaties

Combineer je laag gedragen crossbody tasje met een jeans en een losse blouse voor een moeiteloze, stijlvolle look. Of ga voor een bohemian stijl met een lange rok en een wijde top. De relaxte draagstijl past bij allerlei outfits en zorgt ervoor dat je er altijd goed uitziet zonder dat het geforceerd aanvoelt.

Posities en aanpassingen

Navelhoogte voor gemak

Draag je crossbody tasje in de buurt van je navel voor een handige en modieuze optie. Deze positie is ideaal voor drukke dagen waarin je snel bij je spullen moet kunnen. Het tasje zit niet in de weg en je hebt alles binnen handbereik.

Heupen voor comfort

Door je tasje rond je heupen te dragen, verdeel je het gewicht beter en behoud je een ontspannen uitstraling. Dit is vooral populair onder reizigers en festivalgangers. Het biedt comfort en gemak zonder in te leveren op stijl.

Vilix Rana tasje zwart model

Rug voor veiligheid: het Rana tasje

Het Rana tasje past perfect bij elke outfit. Dit compacte tasje is licht van gewicht en toch ruim genoeg voor al je essentials. Combineer het met een jeans en een comfortabel topje voor een moeiteloze, stijlvolle look. Voor formele gelegenheden kun je kiezen voor een elegant ontwerp dat je outfit aanvult, zoals een strak leren tasje of een klein versierd clutch.

Tips voor het draagcomfort

Verstelbare band voor optimaal gemak

Een verstelbare band is een must-have voor elk crossbody tasje. Door de bandlengte aan te passen, kun je het tasje precies goed laten zitten voor jouw lichaam. Dit zorgt voor maximaal draagcomfort, ongeacht of je het tasje hoog of laag draagt. Bovendien kun je de band aanpassen afhankelijk van de activiteit die je onderneemt, waardoor je altijd de perfecte pasvorm hebt. Denk bijvoorbeeld aan onze Noa bag strap voor een chique en moderne uitstraling. Of als je meer wilt opvallen met je tasje, dan kun je kiezen voor de Bowie bag strap voor net wat meer persoonlijkheid

Gewicht goed verdelen

Het is belangrijk om te voorkomen dat je tasje te zwaar wordt. Probeer alleen de benodigdheden mee te nemen en vermijd overbodige items. Dit helpt niet alleen om ongemak te voorkomen, maar verlengt ook de levensduur van je tasje. Een goed verdeelde last zorgt ervoor dat je tasje comfortabel blijft, zelfs tijdens lange dagen.

Duurzaam en lichtgewicht materiaal

Kies voor een tasje dat gemaakt is van duurzame en lichtgewicht materialen. Dit maakt een groot verschil in draagcomfort, vooral als je het tasje de hele dag bij je draagt. Materialen zoals vegan leer zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook licht en sterk, waardoor ze ideaal zijn voor dagelijks gebruik.

Vilix Noa Bag Strap Dragen

Praktische tips voor dagelijks gebruik

Veiligheid eerst

Zorg ervoor dat je waardevolle spullen goed opbergt in je crossbody tasje. Gebruik de ritsen en aparte vakken om je telefoon, portemonnee en sleutels veilig te houden. Door je spullen georganiseerd te houden, verminder je de kans op verlies of diefstal.

Het juiste formaat kiezen

Let op het formaat van je crossbody tasje. Een te groot tasje kan onhandig zijn, terwijl een te klein tasje niet genoeg ruimte biedt voor je essentials. Kies een tasje dat groot genoeg is voor je belangrijkste spullen, maar compact genoeg om comfortabel te dragen. Bij Vilix vind je een breed scala aan maten, zodat er altijd een tasje is dat perfect bij je past.

Kleur en stijl aanpassen

Kies een kleur en stijl die bij je dagelijkse outfits passen. Dit maakt het gemakkelijker om je tasje te combineren met verschillende looks, zonder dat je elke dag van tasje hoeft te wisselen. Of je nu kiest voor een neutrale kleur die bij alles past, of een opvallende kleur om je outfit een boost te geven, zorg ervoor dat je tasje een aanvulling is op je persoonlijke stijl.

Zorg goed voor je tasje

Regelmatige reiniging

Houd je crossbody tasje schoon door het regelmatig af te vegen met een vochtige doek. Dit helpt om het materiaal in goede conditie te houden en verlengt de levensduur van je tasje. Let op de specifieke reinigingsinstructies voor het materiaal van je tasje om beschadigingen te voorkomen.

Bewaren op een veilige plek

Wanneer je je tasje niet gebruikt, bewaar het dan op een droge en veilige plek. Hang het bijvoorbeeld aan een haak of leg het in een kast om te voorkomen dat het beschadigd raakt. Zorg ervoor dat de band niet verstrikt raakt om vormverlies te voorkomen.

Voorkom overbelasting

Vermijd het overbelasten van je tasje om slijtage te verminderen. Neem alleen mee wat je echt nodig hebt en verdeel het gewicht gelijkmatig. Dit zorgt voor een langer behoud van de vorm en functionaliteit van je tasje.

Conclusie: de perfecte metgezel

Een veelzijdig accessoire

Een crossbody tasje is een veelzijdig accessoire dat zowel praktisch als stijlvol is. Door te experimenteren met verschillende draagstijlen, bandlengtes en combinaties met outfits, kun je een look creëren die zowel modieus als functioneel is. Of je nu kiest voor een hoge of lage draagstijl, je crossbody tasje kan een essentieel onderdeel worden van je dagelijkse garderobe.

Altijd in stijl

Met de juiste zorg en aandacht blijft je crossbody tasje er goed uitzien en functioneert het optimaal. Investeer in een kwalitatief tasje van Vilix en geniet van het comfort en de stijl die het biedt. Veel draagplezier!

DON'T CRY, BUY A BAG & GET OVER IT.

Vilix The Label