Hoe hou je een tas lang netjes?

In onze handtassen dragen we ons leven mee - en meer. We zijn uitgerust voor elk noodgeval: extra sokken, handcrème, pennen, blocnote, pasjes, kassabonnen, paspoort, kauwgom. Op den duur wordt de chaos steeds onrustiger en vinden we nauwelijks meer wat we eigenlijk nodig hebben. Het is dus de hoogste tijd om onze tasjes op te ruimen. Met deze tips kun je je handtas organiseren en schoonmaken, zodat hij lang mooi blijft.

Wat moet ik in mijn handtas stoppen?

Alleen jij kan deze vraag beantwoorden. Maar wat we wel weten: Je moet er altijd uithalen wat je niet echt nodig hebt. Om jouw besluit makkelijker te maken en zodat je precies kunt zien wat er in je handtas zit, maak je hem eerst leeg. Het liefst voor je op tafel.

Dan is het tijd om het uit te zoeken: Alles wat geen praktisch nut of sentimentele waarde heeft, mag niet terug in de handtas.

handtas inhoud

Schoon tasje van binnen en van buiten

Handtassen brengen veel tijd door op de vloer en in de buitenlucht. Hier verzamelen ze bacteriën en vuil. Daarom moet je ze af en toe aan de buitenkant schoonvegen. Maar ook in je tasje vind je waarschijnlijk allerlei vuil. 

Dus, om je handtas goed schoon te maken voordat je hem opbergt, trek je eerst de voering er helemaal uit (als dat kan) en schud je hem uit boven een vuilnisbak. Als je dit regelmatig doet hou je de tas lang netjes.

Vlekken in een tasje verwijderen

Meng een beetje afwasmiddel met lauw water en doop er een spons in. Wring het goed uit en veeg er de voering mee af. Neem dan de buitenkant van je handtas en veeg die ook af met de spons.

Tot slot hoef je de handtas alleen nog maar te drogen. Hang hem gewoon naast je verwarming bijvoorbeeld. Als je het snel moet drogen, kun je ook een haardroger gebruiken, maar dat raden we niet aan!

tas schoonmaken met nat doekje

Opmerking: Als je handtas van leer is, mag hij niet nat worden. Leer verdraagt geen warmte om te drogen. Veeg de leren handtas dus gewoon af met een licht vochtige doek en laat hem bij kamertemperatuur drogen. Een leren tas blijft over het algemeen lang netjes.

De juiste handtas kiezen

Als je een keuze maakt welk handtasje je gaat dragen is het belangrijk de juiste maat te kiezen. Als het tasje te groot is, kom je in de verleiding er meer in te proppen. En niets is vervelender dan een tas die voortdurend overloopt.

Het is praktisch als je tas verschillende vakken heeft. Zo kun je gemakkelijk kleine voorwerpen inpakken. Een mooi voorbeeld is dit telefoontasje. Je kunt ook handtassen kopen met uitneembare zakken binnenin. Je moet echter handtassen met te veel vakken vermijden - anders moet je steeds naar je spullen zoeken.

Binnenzakken: hoe ze goed te gebruiken

De juiste hoeveelheid binnenzakken is belangrijk. Heel weinig handtassen bieden de ideale opbergruimte voor ieders behoefte. Maar je kunt dit gemakkelijk verhelpen: Naast de bestaande binnenzakken helpen kleine zakjes en etuis om je spullen op te bergen.

tasje met extra etui

De beste manier om je spullen te organiseren is om ze eerst in categorieën te verdelen. Bijvoorbeeld: 

Cosmetica: handcrème, lippenstift, gezichtsmasker.

Papierwerk: aantekeningen, boeken, paspoort

Dagelijks: oortjes, mobiele telefoon, tablet

Voedsel: kauwgom, repen

Medicijnen: aspirine, pleisters, tampons.

Verpak ze nu allemaal in binnenzakken van geschikte grootte of kleine extra zakjes, deze Fluffy Tas heeft bijvoorbeeld een extra tasje. Dit heeft ook het voordeel dat je een van de ‘extra’ tassen thuis kunt laten als je hem die dag niet nodig hebt.

Je handtas netjes houden

Onze aanbeveling: Je kunt het beste je handtas wekelijks sorteren, zodat de chaos zich daar niet meer kan verspreiden. Dat doen we bijvoorbeeld altijd op zondagavond als we naar een leuke Netflix serie kijken. Je tasje schoonmaken doe je 1 keer per maand.

DON'T CRY, BUY A BAG & GET OVER IT.

Vilix The Label