De invloed van celebrities op duurzame trends

Op een zonnige dag scroll je door je Instagram feed en ziet Rihanna poseren met een gloednieuwe tas. Niet zomaar een tas, maar een vegan telefoontasje. Plotseling besef je dat duurzaamheid niet alleen een trend is in het dagelijks leven, maar ook in de glamoureuze wereld van beroemdheden. Maar wat is eigenlijk de invloed van deze sterren op duurzame trends?

Hoe celebrities de kar trekken

Beroemdheden hebben altijd al een grote invloed gehad op wat 'in' is en wat 'uit'. Of het nu gaat om kleding, muziek of levensstijl, als een celeb het doet, willen hun fans het ook. Uit recent onderzoek blijkt dat 60% van de jongeren aangeeft dat ze meer geneigd zijn om een product te kopen als hun favoriete beroemdheid het promoot. Voeg daar de kracht van social media aan toe en je hebt een perfect recept voor het verspreiden van duurzame trends.

Andere beroemdheden die vegan mode omarmen

Niet alleen Rihanna maakt een statement met haar vegan mode keuzes. Er zijn talloze andere beroemdheden die het voortouw nemen in de beweging voor diervriendelijke en duurzame mode. Hier zijn enkele opmerkelijke namen:

  • Miley Cyrus: Deze popster is niet alleen veganist in haar dieet, maar draagt ook alleen diervriendelijke mode. Ze heeft herhaaldelijk haar liefde voor veganistisch leer en cruelty-free schoonheidsproducten uitgedrukt.
  • Emma Watson: De Britse actrice staat bekend om haar inzet voor duurzame mode. Ze heeft vaak de rode loper betreden in outfits die volledig duurzaam en ethisch verantwoord zijn.
  • Joaquin Phoenix: De Oscar-winnende acteur droeg tijdens het hele awardseizoen van 2020 hetzelfde zwarte pak om verspilling tegen te gaan en droeg veganistische schoenen naar de Oscars.
  • Gisele Bündchen: Dit supermodel heeft zich uitgesproken over het belang van duurzaamheid en is een fervent aanhanger van veganistische en diervriendelijke mode.

Deze beroemdheden bewijzen dat je geen compromissen hoeft te sluiten op stijl om ethische keuzes te maken. Door hun invloed en bereik helpen ze de mode-industrie te veranderen en bewustzijn te creëren over de voordelen van vegan en diervriendelijke mode.Daarnaast reizen ze veel en is het ook nog eens reuze handig voor de celebs.

Vilix nl Joaquin Phoenix Vegan Leren Telefoontasjes

Waarom vegan leer goed is voor onze planeet

Nu vraag je je misschien af: "Waarom is vegan leer zo'n ding?". De productie van traditioneel leer is niet alleen schadelijk voor dieren, maar ook voor onze planeet. Het looien van leer vereist giftige chemicaliën die in onze waterwegen terechtkomen. Vegan leer daarentegen, is gemaakt van duurzame materialen zoals ananasvezels en kurk. Hierdoor wordt er 70% minder CO2-uitstoot geproduceerd in vergelijking met traditioneel leer.

Vilix en hun missie voor duurzaamheid

Je weet al dat Vilix geweldige vegan telefoontasjes maakt. Maar wist je ook dat elk tasje bijdraagt aan een groenere planeet? Ja, echt waar! Bij Vilix begrijpen ze dat kleine veranderingen een groot verschil kunnen maken. Daarom zetten ze zich in voor duurzame mode en het verminderen van hun ecologische voetafdruk. 

Tips voor een duurzamere garderobe

We hebben het gehad over beroemdheden en de invloed die zij hebben op duurzame trends. Nu is het jouw beurt! Hier zijn enkele tips om jouw garderobe duurzamer te maken:

  • Koop minder, kies beter: Overweeg om minder te kopen, maar ga voor kwaliteit en duurzaamheid.
  • Tweedehands is goud waard: Overweeg om vintage of tweedehands te kopen in plaats van nieuw.
  • Let op de materialen: Kies voor natuurlijke en biologische stoffen.
  • Zorg goed voor je spullen: Door goed voor je kleding te zorgen, gaat deze langer mee en hoef je minder snel nieuwe items te kopen.

De kracht van één persoon

Het is inspirerend om te zien hoe bekende mensen de wereld positief beïnvloeden door duurzame keuzes te maken. Maar onthoud: ook jij kunt een verschil maken. Elke bewuste keuze draagt bij aan een betere wereld. Dus de volgende keer dat je een aankoop doet, denk dan aan de impact die het heeft op onze planeet. Samen kunnen we de wereld veranderen, één telefoontasje tegelijk!

Bronvermelding:
Rhianna: https://www.wsj.com/articles/rihanna-sarah-jessica-parker-design-fendi-bags-1424130416

Joaquin Phoenix:https://people.com/food/oscars-2020-joaquin-phoenix-rooney-mara-enjoy-plant-based-burgers-after-his-win/

BEKIJK TASJES

DON'T CRY, BUY A BAG & GET OVER IT.

Vilix The Label