De 6 grootste tassen trends voor 2024

De tassen trends voor 2024, waar moet je op letten? Van New York tot Milaan tot Parijs - afgelopen september waren alle ogen gericht op de catwalks van de verschillende Fashion Weeks. Hier presenteerden de grootste modehuizen hun visie op het voorjaar/zomerseizoen van 2024. Ook al is 2023 net voorbij, het is nu al duidelijk welke accessoires volgend jaar onze look zullen bepalen. De tas staat in het middelpunt. En daar zijn we bij Vilix natuurlijk enorm blij mee.

Terwijl maximalisme het afgelopen seizoen de meeste tassenstijlen domineerde, zijn de trends die 2024 zullen bepalen slanker, subtieler en verfijnder.

De grootste tassen trends 2024 

Ingetogen luxe wordt de belangrijkste trend als het gaat om tassen voor 2024. Er komen steeds meer kleinere tassen merken bij, die samen met grote modehuizen de trend bepalen. Statement en jaren '90 tassen zijn nog steeds in, maar op een subtielere manier. De stijlen van volgend seizoen zijn zo overdreven of zo minimalistisch dat ze hun esthetische karakter verliezen. De tassen voor 2024 zijn ontworpen om in alle seizoenen en gelegenheden gedragen te worden. Hoe ziet dat er in detail uit? Ontdek hier de 6 tassentrends die 2024 zullen bepalen.

Back-to-work tassen

Gestructureerde handtassen die geen concessies doen aan de stijl waren te zien op veel runways. Casual chic wordt gecombineerd met functionaliteit. Met back-to-work tassen bedoelen we zeker geen grote laptoptassen, maar klassieke uitvoeringen die goed passen bij een casual outfit.

teddy stof textuur close up

Stijlvol met stoffen uitvoeringen

Teddy-stof is al een tijdje booming. Niet alleen in kleding, zelfs tassen worden ontworpen in de zachte teddy stof. Misschien is het het collectieve verlangen naar een huiselijke sfeer. Deze teddy tassen geven een minimalistische look een extra dynamiek en de opvallende uitstraling. Bovendien: wie houdt er nou niet van heerlijk zachte stoffen?

Micro tasjes maken plaats voor functionaliteit

Waarom slechts één tas dragen als je er ook twee kunt dragen? In 2023 was het micro tasje enorm populair, samen met telefoonhoesjes die je als tas kunt dragen. De tassen trend in 2024 heeft iets meer functionaliteit door zich meer neer te zetten als telefoontasje. Hier in kan niet alleen je telefoon, maar ook pasjes, geld, lippenstift en bijvoorbeeld je AirPods, mega handig.

barbiecore tassen trends 2023

Kleuren zijn helemaal terug in de tassen trend van 2024

Natuurlijk zien we op de runways ook steeds meer inclusiviteit. En dat zie je ook terug in de populaire tasjes voor 2024. Kleuren zijn een belangrijke trend, de standaard bruine kleur is nog steeds hip. Maar door de opkomst van onder andere ‘barbiecore’ zien we steeds meer felle kleuren zoals licht roze en lichtblauw. Deze knalroze tasjes, zijn de perfecte handlanger voor als je uit gaat. Een festivaltasje in een felle kleur is niet alleen stijlvol, maar super handig voor tijdens het hossen. 

De fluffy tas: jouw harige accessoire voor 2024

laten we het hebben over waarom de fluffy tas dé tas is waar je niet zonder kunt dit seizoen. Ten eerste, laten we het hebben over stijl. Deze tassen zijn niet alleen functioneel, ze zijn ook nog eens super trendy. Of je nu gaat voor een opvallende kleur om je outfit te laten knallen, of een subtiele tint om wat textuur toe te voegen, er is een fluffy tas voor elke stijl en gelegenheid.

Maar het beste van alles? Deze tassen zijn gewoon ontzettend leuk! Er is iets heerlijk speels aan het dragen van een fluffy tote bag. Het voegt een beetje whimsy toe aan je look en laat zien dat je niet bang bent om een statement te maken. Dus waar wacht je nog op? Ga op jacht naar jouw perfecte fluffy metgezel en laat je innerlijke fashionista stralen!

Ronde tasjes: Een trend rollende tassen trend

Ik hoop dat je klaar bent om mee te draaien met een van de coolste trends van het seizoen - de ronde tasjes! laten we het eerst hebben over die vorm - rond, vloeiend en zo'n welkome afwisseling van de traditionele strakke lijnen. Het voegt een vleugje speelsheid toe aan elke outfit. Het is alsof je een beetje kunstwerk met je meedraagt, en wie wil er nou niet als een levend kunstwerk rondlopen?

Welke tassentrend staat bovenaan jouw verlanglijstje voor 2024?

BEKIJK TASJES

DON'T CRY, BUY A BAG & GET OVER IT.

Vilix The Label