De 6 grootste tassen trends voor 2023

De tassen trends voor 2023, waar moet je op letten? Van New York tot Milaan tot Parijs - afgelopen september waren alle ogen gericht op de catwalks van de verschillende Fashion Weeks. Hier presenteerden de grootste modehuizen hun visie op het voorjaar/zomerseizoen van 2023. Ook al moeten we nog eventjes wachten tot 2022 voorbij is, het is nu al duidelijk welke accessoires volgend jaar onze look zullen bepalen. De tas staat in het middelpunt. En daar zijn we bij Vilix natuurlijk enorm blij mee.

Terwijl maximalisme het afgelopen seizoen de meeste tassenstijlen domineerde, zijn de trends die 2023 zullen bepalen slanker, subtieler en verfijnder.

De grootste tassen trends 2023 

Ingetogen luxe wordt de belangrijkste trend als het gaat om tassen voor 2023. Er komen steeds meer kleinere tassen merken bij, die samen met grote modehuizen de trend bepalen. Statement en jaren '90 tassen zijn nog steeds in, maar op een subtielere manier. De stijlen van volgend seizoen zijn zo overdreven of zo minimalistisch dat ze hun esthetische karakter verliezen. De tassen voor 2023 zijn ontworpen om in alle seizoenen en gelegenheden gedragen te worden. Hoe ziet dat er in detail uit? Ontdek hier de 6 tassentrends die 2023 zullen bepalen.

Back-to-work tassen

Gestructureerde handtassen die geen concessies doen aan de stijl waren te zien op veel SS23-runways. Casual chic wordt gecombineerd met functionaliteit. Met back-to-work tassen bedoelen we zeker geen grote laptoptassen, maar klassieke uitvoeringen die goed passen bij een casual outfit.

teddy stof textuur close up

Stijlvol met stoffen uitvoeringen

Teddy-stof is al een tijdje booming. Niet alleen in kleding, zelfs tassen worden ontworpen in de zachte teddy stof. Misschien is het het collectieve verlangen naar een huiselijke sfeer. Deze teddy tassen geven een minimalistische look een extra dynamiek en de opvallende uitstraling. Bovendien: wie houdt er nou niet van heerlijk zachte stoffen?

Micro tasjes maken plaats voor functionaliteit

Waarom slechts één tas dragen als je er ook twee kunt dragen? In 2022 was het micro tasje enorm populair, samen met telefoonhoesjes die je als tas kunt dragen. De tassen trend in 2023 heeft iets meer functionaliteit door zich meer neer te zetten als telefoontasje. Hier in kan niet alleen je telefoon, maar ook pasjes, geld, lippenstift en bijvoorbeeld AirPods, mega handig.

barbiecore tassen trends 2023

Kleuren zijn helemaal terug in de tassen trend van 2023

Natuurlijk zien we op de runways ook steeds meer inclusiviteit. En dat zie je ook terug in de populaire tasjes voor 2023. Kleuren zijn een belangrijke trend, de standaard bruine kleur is nog steeds hip. Maar door de opkomst van onder andere ‘barbiecore’ zien we steeds meer felle kleuren zoals licht roze en lichtblauw. 

Welke tassentrend staat bovenaan jouw verlanglijstje voor 2023?

Shop now

You can use this element to add a quote, content...